2014. január 17.
A 2014-es Kia Cadenza az “Év Nemzetközi Autója”

A vadonatúj, 2014-es Kia Cadenza győzött az ICOTY szavazásán

A Cadenza elismerést kapott karakteres formatervéért, fejlett technológiájáért és kiemelkedő ár-érték arányáért is

A Kia, sorban második ICOTY győzelme egybeesik a Road & Travel magazin 25. évfordulójával

A Road & Travel magazin (RTM) az idei Detroiti Autószalon (NAIAS) megrendezett ünnepségen jelentette be, hogy az Év Nemzetközi Autójává (ICOTY) választotta a 2014-es Kia Cadenzát. A vadonatúj 2014-es Cadenza formaterve, szolgáltatásainak színvonala és ár-érték aránya a prémium limuzinok közé emelte a Kia újdonságát. Az ICOTY a Cadenza díjainak egyre hosszabb sorát gyarapítja, és immár a második ilyen elismerés a Kia számára, miután tavaly a 2013-as Optima nyerte el.

„A Kia idén huszadik éve van jelen az Egyesült Államokban. Ez idő alatt bebizonyítottuk, hogy hajlandóak és képesek is vagyunk merész lépéseket tenni. A 2014-es Cadenza ilyen jelentős ugrás a márka számára: új, tehetős ügyfeleket csábított márkakereskedőinkhez, olyan embereket, akiknek korábban soha nem jutott volna eszébe Kiát vásárolni.” – mondta Michael Sprague, a Kia Motors America (KMA) marketingért és kommunikációért felelős alelnöke. „Az, hogy immár másodszor nyertük el az ICOTY díjat, pontosan jelzi, hogy autóink változatlanul a dizájn, a szolgáltatások és az ár-érték arány élvonalbeli kombinációját nyújtják igényes ügyfeleinknek.”

Az RTM minden évben két darab „Év Autója”’ díjat oszt ki: egyet a személygépkocsik, egyet a kishaszonjárművek között. Az olyan jellemzők mellett, mint a stílus, a komfort és a menetteljesítmények odaítélésekor azt is figyelembe veszik, hogy a márka marketing tevékenységén keresztül hogyan képes érzelmi kapcsolatot teremteni az ügyfelekkel. Az ICOTY zsűrije olyan elismert kiadványok szakértő munkatársaiból áll, mint a Consumer Guide® Automotive , az MSN Autos, a New Car News Syndicate vagy az RTM.

„A Kia Cadenza egy sor különböző tulajdonságának köszönhetően nyerte el az elismerést. Az érvek között szerepelt a Kia azon igyekezete is, hogy felemelkedjen a prémium kategóriába,” – mondta Courtney Caldwell, a Road & Travel magazin főszerkesztő-helyettese. „Az autó látványos és megfizethető: megjelenésével az amerikai középosztály számára is elérhetővé vált a felső kategóriás formavilág és menetteljesítmény. Minden elismerésünk a Kiának, hogy statiszta-szerepből ilyen gyorsan hihetetlen magaslatokba emelkedett.”

Az ICOTY a legfrissebb a 2014-es Cadenza elismeréseinek sorában. Alig néhány hónappal ezelőtt maximális eredményt ért el a Motor Trend összehasonlító tesztjén, és bekerült a 2014-es Észak-Amerikai Év Autója díj döntősei közé.