2014. március 4.
A Genfi autószalonon mutatkozik be az átdolgozott Kia Optima Hybrid

Frissebb megjelenéssel érkezik az áramvonalas (Cw: 0,26) szedán

Új funkciók: szellőztetett első ülések, 8 colos kijelző, stb.

Hatékonyabb fékrendszer, figyelemre méltó teljesítmény/üzemanyag-fogyasztás mix

A Kia Motors a Genfi Autószalonon mutatta be az átdolgozott Kia Optima Hybrid-et, a mindössze 0,26-os közegellenállási együtthatójú, áramvonalas szedán legújabb kiadását.

Az átdolgozott Optima Hybrid új rajzolatú első és hátsó lökhárítót, új, négy LED-es első ködfényszórókat, valamint átdolgozott “Tigrisorr” hűtőmaszkot kapott. Az autó profilját is átdolgozták; új díszítőelemek láthatók a küszöbökön és a kerékíveken; megújult az ötküllős, 16 és 17 colos könnyűfém keréktárcsák rajzolata. Hátul a csomagtérfedélen a Kia új öko-hibrid emblémája látható; a lökhárító alsó fele mostantól fekete színű, a kipufogót pedig elrejtették.

Az átdolgozott modellhez az ügyfelek megrendelhetik az új “Fehér csomagot”, ez fehér kárpitozást és fényes fekete utastéri díszítő betéteket tartalmaz. Az optikai változások sorát két új karosszériaszín: a Smoky Blue és az Aluminium Silver zárja; az elődtől változás nélkül jött át három árnyalat: a Snow White Pearl, az Aurora Black és a Bright Silver.

Az eddigiekhez hasonlóan most is kizárólag balkományos kivitelben gyártott, megújult Optima Hybrid az optikai változásokon túl egy sor új funkcióval is gazdagodott: ilyen a hibrid rendszer új érintőképernyős kezelőfelülete, a navigáció 8 colos kijelzője, az iPod csatlakoztathatóság, a szellőztethető első ülések, valamint a hátsó üléssori szellőzőrostélyok.

Új az opciós tartozékok sorában a ‘High Tech’ csomag, amely a holttér-felügyeletet, a sávtartó automatát és az intelligens parkolástámogató rendszert tartalmazza.

Az átdolgozott Optima Hybrid a Kia harmadik generációs regeneratív fékrendszerét használja. Az új rendszer 1,2 kilóval könnyebb az előzőnél, és gyorsabban reagál, hála annak az integrált fékműködtető egységnek (iBAU), amely lerövidíti az ABS beavatkozását megelőző időt, és 100 km/óráról tekintélyes 1,7 méterrel rövidítette le a féktávot. A vezető mindezt jobb fékérzetként és jobb pedálreakcióként éli meg.

A benzin-elektromos hibrid hajtáslánc változtatások nélkül került át az elődmodellből. A kétliteres benzinmotor és a 35 kW teljesítményű villanymotor együttes teljesítménye 177 LE 5500/perc fordulatszámon, a rendszer forgatónyomatéka 319 Nm 1000-2000/perc között. A szedán a menetteljesítmények (0-100 km/óra 9,4 mp alatt; 190 km/óra végsebesség) és a takarékos üzem (5,1 l/100km), illetve kedvező károsanyag-kibocsátás (119 g/km CO2-kibocsátás; 17 colos kerekekkel) kedvező kombinációját nyújtja. A holland piacon, ahol az Optima Hybrid-et 16 colos kerekekkel forgalmazzák, a CO2-kibocsátási érték mindössze 117 g/km.

 

Az átdolgozott Kia Optima Hybrid gyártása 2014 áprilisában indul Koreában; az új modell európai forgalmazása még az idén megkezdődik