2015. november 23.
A Kia bemutatja a vadonatúj Niro hibrid szabadidőautót

A Kia egyre gazdagabb modellkínálatát egy vadonatúj, csekély károsanyag-kibocsátású típussal bővíti. A Niro egy hibrid szabadidőautó (Hybrid Utility Vehicle, HUV) amely a koreai márka legelső, kifejezetten környezetbarát felhasználásra kifejlesztett padlólemezét használja.

 

A Niro maradéktalanul kínálja a kompakt szabadidőautókra jellemző összes praktikus és emocionális előnyt, de kedvezőbb üzemanyag-fogyasztás mellett. Az első pillanattól fogva kifejezetten hibridnek fejlesztett modellt modern formavilága kiemeli a hagyományosan konzervatív értékrendű versenytársak közül.

 

A Niro vadonatúj padlólemezét a jelenlegi Kia modellektől teljesen külön fejlesztették; a platformot kifejezetten környezetbarát technológiák alkalmazására, új generációs hajtásláncok befogadására készítették fel.

 

„Új modellünket úgy terveztük, hogy a praktikum és a dizájn terén mindent megadjon ügyfeleinknek, amit csak elvárhatnak, kiegészítve a hibrid hajtásláncokra jellemző, különösen kedvező üzemeltetési költségekkel.” – mondta Hyoung-Keun Lee, a Kia Motors Corporation alelnök-vezérigazgatója. „Arra biztattuk mérnökeinket, hogy tiszta lappal vágjanak neki a projektnek. Ezáltal olyan autót igyekeztünk létrehozni, amely szélesebb ügyfélkört képes megszólítani.” – tette hozzá Lee.

 

„A kompakt szabadidőjárművek piaca továbbra is az egyik leggyorsabban növekvő szegmens világszerte. Tetszetős, modern megjelenésével, rendkívüli praktikumával és kiemelkedő takarékosságával az új Kia Niro hibrid kategóriájának legkívánatosabb, legvonzóbb képviselőjeként léphet színre.”