2015. november 8.
A Kia Sorento nyerte az ,,Év tömegautója” díjat

2015. november: A Kia vadonatúj Sorentója nyerte az „Az év tömegautója” díjat a rangos „Az év közel-keleti autója” (MECOTY – Middle East Car of the Year) versenyen. A 48 nevezett modell közül a Sorento szerezte a legtöbb közönségszavazatot szerte a régióban. Az eredményt az október 29-én Dubaiban megtartott díjátadón jelentették be.

 

Az elismerés nem sokkal egy a Kia Motors számára mérföldkövet jelentő eredmény bejelentése után érkezett: a cég exportja 2015 augusztusában elérte a 15 millió darabot, ráadásul éppen egy az Egyesült Arab Emírségekbe szállított 2016-os Sorentóval. A Közel-Kelet a Kia legsikeresebb piacainak egyike.

 

„Az év tömegautója” díjjal kapcsolatban Alex Chung, a Kia Motors Közel-keleti és Afrikai régióközpontjának igazgatója így nyilatkozott: „Az a tény, hogy maguk a közel-keleti vásárlók szavaztak ilyen hihetetlen mértékű bizalmat, hatalmas eredmény a Kia minden dolgozója számára, és határozottan arra ösztönöz minket, hogy még jobban odafigyeljünk a térség vásárlóinak igényeire.”

 

„A díj örömteli mérföldkő a Kia életében, innovációs készségünk elismerése. A Sorento fejlesztésekor kitűzött célokat elértük, a díj igazolja erőfeszítéseinket. Ez a pillanat a megmérettetésben résztvevő többi autó miatt is felemelő számunkra, mert azt mutatja, hogy a Kia komoly versenyben nyert” – nyilatkozta Chung a díj átvétele után.

 

„Az év közel-keleti autója” (MECOTY) a legtekintélyesebb autóipari megmérettetésnek számít a Közel-Keleten. Az egész világ vezető autómárkái versenyeztek három kategóriában: A csoport (szedán/luxus), B csoport (szabadidő-autó/terepjáró) és C csoport (nagy teljesítményű). A győzteseket neves autós újságírókból álló zsűri választotta ki, tagjai az Egyesült Arab Emírségekből, Kuvaitból, Bahreinből, Libanonból, Jordániából, Katarból és Szaúd-Arábiából érkeztek.