2014. június 17.
Formatervezési életműdíjat kapott Peter Schreyer, a Kia elnöke

Az EyesOn Design rendes éves díjátadóján tüntette ki Peter Schreyert

Schreyer forradalmasította a Kia formavilágát

A Szöulban, Frankfurtban és Los Angelesben működő formatervező stúdiók vezetője

Peter Schreyer, a Kia Motors Corporation és a Hyundai Motor Group elnöke és dizájnfőnöke nagy presztízsű formatervezési életműdíjat kapott az EyesOn Designtól.

Schreyer a Detroit-i „Vision Honored” díjátadó ünnepségen kapott elismerést a Kia Motors globális dizájnstratégiáját koordináló tevékenységéért. Ezt a kitüntetést korábban olyan, legendás formatervezők is megkapták, mint Sergio Pininfarina, Shiro Nakamura, Walter de’Silva vagy Giorgetto Giugiaro. Az EyesOn Design díjat az teszi különlegessé, hogy a bíráló bizottság tagjai a korábbi kitüntetettek körül kerülnek ki.

Miután Peter Schreyer 2006-ban csatlakozott a Kia Motorshoz, forradalmasította a márka formanyelvét. A Kia legújabb modelljein látható formajegyek mellett az ő nevéhez köthető az a „tigrisorr”, amely a márka minden jelenlegi típusának megjelenését meghatározza. Peter Schreyer felügyeli a Kia és a Hyundai formai stratégiáját, s emellett ő koordinálja a Kia Koreában, Németországban és az Egyesült Államokban működő, három formatervező stúdiójának tevékenységeit is.

„Izgalommal és büszkeséggel tölt el bennünket, ahogy az egész formatervező közösséget is, hogy Peter életműdíjat kapott. Ezzel a kitüntetéssel az autóipari formatervezés legnagyobbjai közé lépett.” – mondta a díj átadásakor Dr. Philip Hessburg, a Detroiti Szemészeti Intézet orvos-igazgatója.

„Szakmai munkám során többször dolgozhattam együtt hihetetlenül elhivatott és tehetséges tervezőkkel. Amikor csatlakoztam a Kiához, lehetőségem nyílt átalakítani, divatosabbá, markánsabbá, fiatalosabbá tenni a márkát. Modelljeink ezt a szemléletet tükrözik.” – mondta Peter Schreyer.

„Az elmúlt években jó néhány formatervezési díjat nyertek a Kia autói, munkánk azonban nem ér véget az autók megjelenésénél. A Kia lendületesen fejlődik, és büszkeséggel tölt el, hogy részese lehetek ennek a folyamatnak. Hatalmas megtiszteltetés ez az életműdíj, amely egyben a Kia globális formatervező csapatainak kemény erőfeszítéseit és kreativitását is értékeli.”