Innovatív megoldások

Az Európában tervezett, fejlesztett és gyártott, új ferdehátú cee’d kifinomultabb és gazdaságosabb elődjénél, ráadásul magával ragadóbb vezetési élményt is nyújt annál. Az új cee’d az első generáció sikereire építve még inkább megszilárdítja majd a Kia pozícióját, mint az európai autópiac egyik vezető márkája.

Az elődjénél hosszabb, alacsonyabb és kecsesebb, 4,3 méteres új cee’d áramvonalas formáját a Kia ultramodern szélcsatornájában tökéletesítették. Az utastérben alkalmazott, jobb minőségű anyagok és az ultramodern technológiát felvonultató berendezések szélesebb választéka révén az új cee’d utastere éppolyan magas színvonalat képvisel, mint amire a modell prémium megjelenése alapján számítunk; a cee’d ezen a téren a kategória legjobbjaival is felveszi a versenyt.

Az új cee’d fejlesztése során a Kia mérnökei kiemelt figyelmet szenteltek annak, hogy anélkül csökkentsék a károsanyag-kibocsátást és az üzemanyag-fogyasztást, hogy az a robbanékonyság vagy a motorteljesítmény rovására menne. A legtöbb nyugat-európai piacon az új cee’d kétféle benzinmotorral (1.4 MPI és 1.6 GDI), valamint kétféle dízellel (1.4 WGT és 1.6 VGT) lesz kapható, 90-135 lóerővel.

Az átdolgozott motorválasztéknak köszönhetően a modellcsalád átlagosan 4 százalékkal fogyaszt kevesebb üzemanyagot, mint az előző generáció. A 128 lóerős dízel a Kia EcoDynamics üzemanyag-takarékos technológiáival felvértezve akár 3,7 l/100 km üzemanyag-fogyasztással és 97 g/km CO2-kibocsátással büszkélkedhet.

A benzines kínálat csúcsán elhelyezkedő, 1,6 literes Gamma GDI erőforrás a legmodernebb, közvetlen benzinbefecskendezés segítségével nyújt maximális teljesítményt (135 LE) és forgatónyomatékot (165 Nm). Az 1.6 GDI motor a vadonatúj, hatfokozatú, dupla kuplungos (DCT) váltóval is rendelhető, amely finom kapcsolásokkal teszi kényelmessé a vezetést, a korábban alkalmazott, hagyományos automataváltóhoz képest pedig kedvezőbb üzemanyag-fogyasztást és CO2-kibocsátást garantál.

Felszereltsége azonos az 5 ajtós (HB) tipuséval, kombi felár 250.000Ft.

Képgaléria