Készen állsz egy színtiszta élményvezetésre?

Immár teljes a Kia cee­’d modellpalettája
A sportos, háromajtós pro_cee’d friss és lendületes formákkal debütál letisztult dizájnnal, dinamikus vonalakkal.

Négy motor, és 2 féle felszereltségi szint választható opciós csomagokkal.

(Zsolna) 2013. február 18. – Megkezdődött a tavaly szeptemberben, a Párizsi Autószalonon bemutatott új háromajtós pro_cee’d sorozatgyártása. Háromféle felszereltségi szint választható hozzá, mindhárom kifejezetten a fiatal ill. fiatalos gondolkodású európai vásárlókat célozza meg. A kifinomult műszakiságú, és magas minőségű háromajtós érzelmekkel és energiával teli formáival a cee’d család legizgalmasabb vonalait hozza el a sorozatba. A modell 2007-es bemutatása óta a márka zsolnai üzeme több mint 76 000 cee’d-et készített, és a tervek a megrendelések további emelkedéséről szólnak 2013-ban is.

“Az új Kia cee’d megjelenésével új korszak kezdődött a márka európai életében, jelenleg ez a modell szlovákiai üzemünk legfőbb terméke. Megkezdődött a háromajtós sorozatgyártása is, ez komoly előrelépés mind a márka mind pedig a gyár számára. Idei gyártási tervünk Zsolnán összesen 290 000 autó, ennek eléréséhez az új modell iránti élénk kereslet is komolyan hozzájárul.” Mondta Eek-Hee Lee, Kia Motors Slovakia elnöke.

Az új pro_cee’d motorválasztéka és műszaki tartalma is a már futó ötajtóséra valamint a kombiéra épül. Két benzines (1.4 MPI, és 1.6 GDI) és két modern szerkezetű turbódízel (1.4 WGT, és 1.6 VGT) válaszható hozzá, a teljesítménytartomány 90 és 135 lóerő közötti.

A pro_ceed hossza (4310 mm), szélessége (1780 mm) és tengelytávja (2650 mm) is az ötajtóséval megegyező, ugyanakkor formajegyei sokkal sportosabbak a paletta többi tagjáénál. Hatféle fényezés választható hozzá.

A pro_cee’d 40 mm-rel alacsonyabb az ötajtósnál, B-oszlopai 220 mm-rel hátrébb kerültek, mögöttük vadonatújak nem csak az oldalelemek de a C-oszlopok, a csomagtér ajtó, a hátsó lámpák és a hátsó lökhárító is.

Kiviteltől függően a hűtőmaszk sötét színű krómozással csillog, LED-es nappali menetfények világítanak elöl, szintén LED-esek a hátsó lámpák, és feltűnő alufelnik vadítják a megjelenést. Az utastér bőrgarnitúrával és bőrhuzatú kormánykerékkel, zongoralakk fényű műszerfali valamint középkonzoli betétekkel és alumínium pedálokkal tehető még egyedibbé. Az új pro_cee’d extralistáján egyebek mellett az elektromosan behajtható, fűthető, környezeti világítással felszerelt külső visszapillantók és a keréknyomás figyelő rendszer is megtalálható.

A zsolnai sorokat már a nyári és a téli üzemszünet idején elkezdték felkészíteni az új modell fogadására, a dolgozókat házon belül, valamint a Kia koreai, Namyang-i fejlesztő központjában is képezték.

Képgaréria