Kia Sportage

Új Kia Sportage – a vadonatúj, városbarát kompakt szabadidőautó

Kia Sportage

Nyugodtan hihet a szemének!

Új karosszériájával, új motorjaival és friss, jellegzetes stílusával a mai családoknak mutat új dinamikus formát a legfrissebb Kia Sportage, a városbarát szabadidő-autó. A korábbi sorozatnál kevesebbet fogyaszt és így kevesebb széndioxidot is bocsát a környezetbe.

SportageHosszabb, szélesebb és alacsonyabb is, mint ez előző modell, de az új forma sikeresen megőrizte meghatározó szabadidőautó jegyeit, azokat, amelyek a második generációs Kia Sportage-t is oly sikeressé tették a piacon. A másodikgenerációs Kia Sportage 2004-ben mutatkozott be és komoly előrelépést jelentett a Kia számára. Hat év alatt olyan ügyfelek ezreit nyerte meg a márkának, akik korábban nem is gondoltak Kia vásárlásra. Összesen több, mint 860 000 példányban kelt el, Nyugat Európában 150 000 darab talált gazdára. A Kia formatervező csapatai Peter Schreyer vezető tervező irányítása alatt a Kia dizájn nyelvével és a 2007-es Kia Kue koncepció-autó számos formajegyének felhasználásával úgy alkották meg a harmadik generációs Kia Sportage-t, hogy ne csak azonnal azonosíthatóan Kia legyen, de tűnjön is ki az egyre zsúfoltabb, sokszereplős szegmensből.

„Az új Sportage-el olyan ötüléses kompakt szabadidőautót alkottunk, amely a lehető legtöbb csáberőt hordozza magában. Városbarát és teljes mértékben megfelel a változó vásárlói elvárásoknak, követelményeknek.” – Fejtette ki Hyoung-Keun Lee, a Kia Motors Corporation elnöke.

A jelenlegi általános gazdasági nehézségek ellenére a Kia piackutatásai szerint a kompakt osztályú szabadidőautók kereslete az elkövetkezendő öt évben erőteljesen növekedni fog. A vásárlók a korábbiaknál kisebb autókra vágynak, a kifejezetten nekik készülő új modellek miatt ez a szegmens egyre több érdeklődőt fog vonzani.

„Az új Sportage európai vásárlói felmérései egyértelműen pozitívak, így biztosak vagyunk benne, hogy legfrissebb modellünk erőteljesen növeli majd a Kia piaci részesedését a kompakt szabadidőautók osztályában.”

Az új Kia Sportage simulékonyabb és könnyebb is elődjénél. Légellenállási együtthatója Cd 0,40-ről Cd 0,37-re csökkent és látványosan – az előző modellhez képest 91 kg-mal – kisebb a tömege is. Mindez takarékosabb és kiegyensúlyozottabb üzemet eredményez.

Motorpaletta fokozott üzemanyag-takarékossággal és alacsonyabb károsanyag-kibocsátással

Amikor az év második felében a teljes új Sportage paletta a piacra ér, összesen négy motor szerepel majd a kínálatban (ez országonként változhat): két benzines, és három turbódízel, 115-184 lóerő közötti teljesítménnyel, modern, hatfokozatú kézi kapcsolású, és automata sebességváltókkal, valamint két- és négykerék hajtással. A most bemutatott modellpaletta országonként eltérhet annak érdekében, hogy Európa-szerte megfeleljen a helyi elvárásoknak és kívánalmaknak. E piaci igényeknek megfelelően a Kia korábbiaknál kisebb motorokkal kínálja a vadonatúj Sportage-t Európában. Így a bevezetéskor rendelkezésre álló 2,0 literes dízel és benzines motorokat kisebb hengerűrtartalmú, és üzemanyag-takarékos Start/Stop rendszerrel is elérhető, alacsonyabb, akár mindössze 138 g/km CO2-kibocsátású erőforrások egészítik majd ki.

Biztonság fokozott utas- és gyalogosvédelemmel

Az alapáras biztonsági felszerelés a legtöbb európai országban magában foglalja az ESC-t, azaz a menetstabilizáló elektronikát. Ez borulásvédelmi, szükség esetén az oldal és a függönylégzsákokat, valamint az övfeszítőket is aktiváló, visszagurulás-gátló és a meredek lejtőkön való leereszkedéshez lejtmeneti fékerő szabályozó elektronikákat, valamint a vészfékezéskor a féklámpákat villogtató ESS-rendszert is magában foglalja. Opcióként valamennyi kivitelhez elérhető az új biztonsági tolatókamera, ennek folyadékkristályos képernyőjét a belső visszapillantó tükörbe integrálták. Csáberő a mai, és a jövendő Sportage tulajdonosoknak.

Az új Kia Sportage Szlovákiában, a Kia Zilina (Zsolna) városában lévő gyárában készül majd tízféle színben, fekete belsővel, amely szövet- és részleges vagy teljes bőr-kárpitozású is lehet. Az utasteret sötét, világos, és narancsszínű betétek is egyedivé tehetik. A beltér minősége jelentős előrelépést mutat az elődmodellhez képest, az extrafelszerelések között nagy fényerejű (HID) Xenonfényszórók, LED-es helyzetjelző lámpák, kulcs nélküli nyitórendszer és gombos motorindítás, tolatókamera, beépített navigáció és teljes hosszúságú üveg panorámatető is szerepel.

A Kia márkakép erősítése a Sportage modellel

A Kia legújabb kompakt szabadidőautójára is érvényes az egyedülálló 7 éves európai Kia garancia. A nagyobb Sorentóval karöltve a Sportage is kulcsszerepet játszik a Kia eladásainak növelésében és a márkakép további javításában, valamint a márka európai piaci részesedésének növelésében.

Készen áll felfedezni? Miért várna tovább?

Képgaréria