A kompakt családi autó

A Kia Venga öt évvel ezelőtt jelent meg a piacon. Ez a B-szegmensbe tartozó családi kis egyterű most felfrissített stílussal folytatja pályafutását. A Venga népszerűségét a praktikusságának, sokoldalúságának és megbízhatóságának köszönheti.
A legújabb modell új elöl-hátul új megjelenést, kifinomultabb belső kialakítást, új könnyűfém keréktárcsákat és gazdagabb opciós listát kínál.
A Venga európai tervezőcsapatának köszönheti számos feltűnő stíluselemét. A modern vonal vezetés mellet megőrizte az egyedi Kia jellegét. Ilyen a nagyobb “tigrisorr hűtőmaszk” a különálló, áthelyezett Kia emblémával és az áttervezett alsó rács beépített ködfényszóróval és nappali LED-világítással.
Hátul vízszintes krómdíszítés társul a szintén LED-es új, hátsó lámpacsoporthoz.

Az utastér minőségét fényes díszítőelemekkel és fémdekorációk teszik moderné. Az áttervezet középkonzol és a navigációs rendszer mellet fűtött kormánykerék is elérhető az új 2015-ös Vengában. Az új utastér stílusos és igazán tágas
Venga kategóriájában szokatlanul nagy tengelytávjával (2.615 mm) és 1.600 mm-es magasságával képes tágas teret biztosítani utasai számára. A hátsó ülés 130 mm-en csúsztatható, 60/40 arányban osztva dönthető, amely a padlóval síkba fektetve sokoldalú és tágas csomagteret kínál.
A megújult Venga négyféle erőforrással rendelhető. Az 1.4 literes és 1.6 literes motorok benzines és dízel változatban is rendelhetők. 90-128 lóerő közti teljesítményt öt- vagy hatfokozatú kézi, illetve négyfokozatú automata váltón keresztül hajtja az első kerekeket.
A takarékos városi autózáshoz az ISG start-stop rendszer lehet segítségünkre. A Venga így nem csak a pénztárcánkat kíméli de a környezetet is.

Képgaléria